Massagepraktijk Somsak Chaituch

Mijn massages

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt.


Traditionele Thaise massage is een van 's werelds oudste geneesmethoden en beoogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties langs de energielijnen weg te werken.
Vergeleken met traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise massage weliswaar dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom zijn de punten aan minder spanning onderhevig, en de levensenergie, of Prana, krijgt gelegenheid om door te stromen.
Samen met het beïnvloeden van het energetische aspect, werk ik ook aan het fysieke lichaam. Ik pas meestal een combinatie van technieken toe. Ik stem de behandeling af op uw wensen en behoefte.

 

Traditonele Thaise massage
Het lichaam wordt in diverse yoga-posities gebracht. Ledematen worden gestrekt en uitgerekt, de rug gebogen tot een soepele kromming. Beginnend bij de voeten en verder doorgaand tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, losgemaakt en uitgerekt.

Voetmassage
Een effectieve massagevorm die gebaseerd is op de voetreflexologie. Aan het uiteinde van de voeten zijn de zenuwbanen en zones waarmee de organen in verbinding staan. Door de voetmassage komen de organen in je lichaam in balans.

Thaise sportmassage
Doel hierbij is de lichamelijke conditie te verbeteren en/of de nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen.  
Via de Thaise sportmassage worden de vermoeidheidsverschijnselen van de lichamelijke inspanning teruggebracht. De spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. De afvalstoffen worden uit de spieren gemasseerd waardoor de stofwisseling wordt beinvloed. Gevolg is een sneller herstel.

Hotstone massage
Bij de hotstone massage leg ik warme stenen op uw lichaam en masseer ook het lichaam met de warme stenen. Met speciale door de natuur gladgeslepen lavastenen uit Peru worden de spieren en energieknooppunten verwarmd.
De warme stenen leg ik op speciale plaatsen en daarna masseer ik met de stenen. De stenen hebben een zeer onstpannende werking en bevorderen een sneller herstel.

Hoofd en gezichtsmassage
Een hoofdmassage geeft rust en ontspanning na het werk of na een drukke en intensieve periode. Verwen jezelf met deze extra aandacht en de rust en ruimte, die dit je geeft. De behandeling is gericht op het hoofd, de nekspieren en schouders. Heel vaak heeft men een spanningshoofdpijn die maar moeilijk verdwijnt. Een algehele massage is hierbij een goede keuze, de hoofdmassage neemt vervolgens de mentale vermoeidheid weg. Door de massage is er een gunstige uitwerking op de concentratie en alle verstoringen die zich voordoen in het welbevinden.